Így készült a Bugatti Gran Turismója

2015.10.11. 18:28

A Bugatti új szupersportautó-tanulmányt ígért a szeptemberi Frankfurti Autószalonra, és ígéretüket be is tartották. Világmegváltó újdonság helyett azonban a Gran Turismo 6 konzoljátékhoz készített Vision Gran Turismo Conceptet ültették át a valóságba. Alaposan meg is osztották vele a közvéleményt, az azonban kétségtelen, hogy a most még nem teljesen kiforrott formatervnek vannak biztató részei.

A gyáriak most közzétettek egy videót is arról, hogyan készült el a tanulmány. Ahogy az a márkától már egyébként sem szokatlan, ezt a gépet is majdnem teljes egészében kézzel készítették el, és minden részletre igyekeztek nagyon odafigyelni. Az alig több mint négyperces kisfilm azt mutatja be, hogyan lett a vázlatokból és a virtuális modellből kézzel fogható prototípus.

A műszaki részletekről egyelőre sokat nem tudni. Vélhetően továbbra is a W16-os megoldásban gondolkodnak a mérnökök, ezúttal azonban az eddigieknél is durvább teljesítménnyel, és jóval 400 km/h fölötti végsebességgel. Azt sem kotyogták még ki, hogy mikor lehet mindebből sorozatgyártású sportkocsi, de erre néhány évet még biztosan várni kell.