Megjött a vászontetős Mini is

2015.10.23. 10:13

Tokióban mutatják be a friss Mini kabrióváltozatát. Az elődjénél minden irányban nagyobb kabrió nem ígér sok meglepetést: mindenben megy a keménytetős után.

Két évvel az új Mini után itt van a kabrióváltozat. Jó taktikai érzékkel ősszel, a jövő héten kezdődő Tokiói Autószalonon tartja premierjét a Mini, így aki az északi féltekén a bemutató után kedvet kap hozzá, az első napos tavaszi napokra már meg is kaphatja. A nyitott Miniről sok újat nem lehet elmondani – akinek kimaradt az aktuális modell, itt egy teszt a Cooper S-ről. A kabiró egyetlen említésre méltó eleme a vászontető, amely teljesen automatán, full elektromosan nyit és zár. Egyikhez másikhoz 18 másodperc kell neki az oldalablakok lehúzásával együtt. Akár menet közben is: 30 kilométer/óráig.

Mint a keménytetős, ez is nagyobb lesz. Két milliméter híján - tíz centivel hosszabb, 4,4 centivel szélesebb és hét milliméterrel magasabb, mint elődje. A tengelytáv ezzel együtt 2,8 centit nőtt, szélesedett a nyomtáv is, amivel elvben nagyobb lesz odabent a térérzet, a csomagtartó viszont már egzakt nagyobb: zárt tetővel 215 literesre nőtt. Piaci bevezetésekor háromféle változatban lesz kapható: a csúcs a Cooper S Cabrio lesz a 192 lóerős négyhengeressel, és lesz két háromhengeres: a 136 lóerős Cooper Cabrio, valamint a 116 lóerős Cooper D Cabrio.