Kémfotókon az új Mercedes E osztály

2015.10.27. 15:04

Valaki egy autótelepen szúrta ki az új E osztály, a W213-as több száz példányát, amelyek közül néhányra nem jutott ponyva. Az alig álcázott prototípus-példányokon jól látszik, hogy mire számíthatunk.

Egyedül a lámpákra és a hűtőmaszkra került némi álcázófólia, az autó legnagyobb része azonban jól megfigyelhető. Ahogy sejthető is volt, a Mercedes ragaszkodik a megszokott skatulyákhoz, így az E osztálynak konzervatívabb, egyszerűbb karosszériát terveztek, mint bármelyik testvérének. Egyértelműen ugyanazt a stílust követték, mint a C vagy az E osztály esetén, de ez itt a konfekció-öltönyhöz illő változat, amely a céges hierarchiában a középvezetőknek jár majd, illetve taxisok és szállodai sofőrök használják majd. Ennek megfelelően jó arányú, de kerüli a feltűnést, amennyire lehet, megfelelően az elvárásoknak. Itt is megjelenik az első kerekek felett induló él, de nem torkollik vaskos hátsó sárvédő-szélesítésekbe, mint a többi Mercedesen.

A szép forma alatt nagyrészt a már ismert műszaki megoldásokat találjuk, bár lassan a Mercedesnél is kivesznek a szívómotorok – a modellváltással valószínűleg az E osztályból is. Hallani érdekes fejlesztésekről is a típus kapcsán, például négy turbófeltöltős hathengeres dízelmotorról, és újabb kis turbós négyhengeresekről, de ezekről valószínűleg csak a 2016 elejére várható bemutatóhoz közelebbi időpontban tudhatunk meg többet.