Ezért tört össze a LaFerrari a Váci úton

2015.11.04. 17:36 Módosítva: 2015.11.04. 17:42

A hét végén hírt adtunk róla, hogy Budapesten összetörtek egyet a valaha volt legerősebb utcai Ferrariból. Most azonban előkerült egy videófelvétel is az esetről, amiből kiderül, pontosan hogy is kötött ki a méregdrága sportkocsi a parkoló autók között.

A 963 lóerős, 1255 kilogrammos hibrid sportkocsi egy egyszerű sávváltáskor csúszott meg egy kicsit. Ezzel jól megijesztette a sofőrt, aki másodperces fáziskéséssel, egy eltúlzott ellenkormányzással a parkoló autók közé vezette a Ferrarit. Az egészben az a vicc, hogy a manőver nélkül, egy kis gázelvétellel valószínűleg simán stabilizálódott volna az autó anélkül, hogy bárkinek baja esett volna.

Egyértelmű, hogy egy ilyen erős autó vezetéséhez nem árt némi rutin, de legalább egy kevés önmérséklet. 963 lóerő egyszerűen túl sok ahhoz, hogy ügyetlen sofőrök közúton kedvükre szabadon ereszthessék, és ha mégis megpróbálják, az könnyen végződhet rosszul – ennél még sokkal rosszabbul is, hisz ugyanez történhetett volna 200 km/h feletti tempónál is, és abba néhányan biztosan belehaltak volna.