Nem készül el a terep-sport-kompakt-kupé

2015.11.12. 17:00

Az ősszel bemutatott Leon Cross Sport egyedi tanulmány marad, bár a Seat formatervező stúdiójának főmérnöke szerint akár holnaptól gyárthatnák is.

Angel Lahoz szerint a metálnarancs fényezésű, emelt hasmagasságú, 300 lóerős Leon változatot afféle kísérletnek szánták. „Fontos volt számunkra, hogy kipróbáljuk, képesek vagyunk-e ötvözni a terepjárók célszerűségét egy Cupra modell teljesítményével, de gyártást nem tervezünk.” - mondta. Persze az efféle döntések általában azon is múlnak, hogy a közönség hogyan reagál – talán már most a gyártás előkészületeiről tudósíthatnánk, ha őrjöngő tömeg tolongott volna a Frankfurti Autószalon Seat-standjánál, hogy ezrével tegyék le a foglalót.

Természetesen az a kérdés is felmerült, hogy a terep-sport-kompakt a dízel-botrány kapcsán szükségessé vált spórolási kényszer áldozata-e, de a Seat szakemberei azt mondják, egyelőre követik a korábbi terveket, a VW vezérigazgató-cseréje óta úgy néz ki, a botrány költségei nincsenek hatással a Seat terveire és azok végrehajtására. Mondjuk a Cross Sport gyártása nem is feltétlen állna a Seat érdekében, hisz rövidesen, talán már jövő tavaszra elkészülnek saját, VW Tiguan alapú szabadidőautójukkal, és két emelt hasmagasságú kompakt csak zavarná egymást a kínálatban.