DS 4S: egy vadiúj francia?

2015.11.20. 17:45

Az első fotók láttán azonnal rávágtuk volna, hogy ez biztos egy átcímkézett Peugeot 308-as, de ha jobban megnézzük, a részletek egyáltalán nem stimmelnek. A Peugeot-Citroën új luxusmárkája új kompakt autót kap.

Kvangcsuban leplezték le a DS 4S típust, amely csaknem függőleges hátfalú, ötajtós kompakt modell, meglehetősen visszafogott vonalakkal. Ha nem látnánk az orrán a DS feliratot a jellegzetesen jellegtelen krómkeretes hűtőráccsal, azt mondanánk, ez a Peugeot 308-as valamiféle felújításának eredménye, de alaposan megnézve a képeket kiderül, hogy csak a tetővonal hasonlít nagyon, a részletek viszont egyáltalán nem stimmelnek. A konzervatívabb fazon talán annak köszönhető leginkább, hogy a DS 4S Kínában mutatkozik be. Ott pedig eddig is olyan modelleket kínált a márka, mint a DS 5LS szedán, amely Európában szintén ismeretlen, és méretre egy nyújtott Peugeot 508-asnak felel meg.

Visszatérve a 4S-re, a viszonylag igényes hatást keltő új DS modellbe háromféle motor kerül. Kettő ezek közül ugyanaz az 1.8 THP blokk – amelyről eddig nemigen hallottunk – amelyek közül a gyengébb 136, az erősebb 204 lóerős. A harmadik, az EB2 Turbo állítólag az új 1,2 literes háromhengeres turbómotor egyik fedőneve, bár erről egyelőre nem árultak el részleteket.

Egyelőre nem tudni, hogy a DS 4S Európában is felbukkanhat-e, vagy kínai specialitás marad.