Minden Teslát visszahívnak

2015.11.21. 11:12

Történetének eddigi legnagyobb visszahívását jelentette be a Tesla. Az akcióban minden eddig eladott Model S szerepel, ami összesen kilencvenezer autót jelent. Igaz, a hibát mindössze egyetlen példánynál tapasztalták, de nem bízzák a véletlenre a dolgot.

A meghibásodásról jelen pillanatban annyit tudni, hogy egy Európában forgalomba helyezett autóról van szó. A biztonsági öv nem volt megfelelően hozzáerősítve az egyik rögzítési ponthoz, így a sérülés veszélye is fennállt, de szerencsére nem történt baleset, senkinek nem esett semmi baja emiatt a hiányosság miatt.

A Teslánál ezt követően mintegy háromezer autót átvizsgáltak, és egyiknél sem tapasztaltak hasonlót. Sőt, az ügyfelek, tulajdonosok részéről sem érkezett több ilyen bejelentés. Ennek ellenére sem merték a véletlenre bízni a dolgot, inkább úgy döntöttek, hogy elővigyázatosságból minden eddig eladott Model S-t visszahívnak, és meggyőződnek arról, hogy biztonságosak-e.

Az érintett tulajdonosokat e-mailben értesítette az amerikai gyártó. A levélben arra is felhívták a figyelmüket, hogy hamarosan újabb üzenetet kapnak ezzel kapcsolatban, de nem feltétlenül kell megvárniuk, hogy így jussanak időponthoz. Interneten és személyesen is bejelentkezhetnek a márkaszervizekbe, hogy átvizsgáltassák Teslájukat.