Hatékonyabbá teszik a BMW i3-ast

2015.11.23. 15:49

A BMW i3-as jelenleg 130-160 kilométert képes megtenni egy teljesen feltöltött akkumulátorral, de a a legújabb hírek szerint már dolgoznak egy hatékonyabb változaton. Úgy hallani, a fejlesztés célja a 200 km/es hatótávolság elérése, méghozzá az akkumulátor energiatároló képességének növelése nélkül.

A mérnökök állítólag megtalálták a módját, hogy javítsák a hajtáslánc hatékonyságát: ennek érdekében új, kisebb belső ellenállású – de változatlanul 22 kWh-s – akkumulátort alkalmaznak, és új programot kap az akkumulátor hűtőrendszere, illetve a villanymotorok szabályzóprogramját is átírják. Ha elkészül a fejlesztés, már az összes i3-as az új hajtáslánccal készül majd – a kisegítő benzinmotoros változatok is – sőt, úgy hallani, a meglevő i3-as tulajdonosok is beépíttethetik az új alkatrészeket, igaz, valószínűleg csak felárért.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikorra készül el a fejlesztés, de úgy tűnik, a Teslához hasonlóan a BMW-nél is az i modellek rendszeres frissítésében gondolkodnak, eltérően a hagyományos modellektől, ahol a fejlesztéseket csak az újabb példányok vásárlói élvezhetik.