Speciális A osztállyal ünnepel a Mercedes

2015.11.26. 14:43

A Mercedes Formula 1-es csapat W06 jelzésű gépeit ugyan nem adják el, de az AMG a két bajnoki győzelem alkalmából – a Hamilton révén egyéniben, és csapatban is elvittek egy-egy címet – készít néhány A45 AMG-t, amely az istálló ezüst-fekete-zöld versenyszíneiben pompázik.

A Mercedes-AMG A45 Petronas 2015 World Champion Edition – igen, ez mind a típusjelzés – a jellegzetes festésen túl az összes létező extrát megkapja, amit az A45 AMG-hez kínálnak, a legnagyobb, 19-es, titánszürke felnikkel együtt. Műszaki szempontból persze nincs különbség a nagyszériás változathoz képest, de nagy szükség nincs is rá. A 381 lóerős motor a kétliteres turbós utcai négyhengeresek közül messze a legerősebb, a hétfokozatú dupla kuplungos váltóval és a 4Matic összkerék-hajtással 4,2 másodperc alatt érhető el az autóval a százas tempó, ami ebben a kategóriában szintén kivételes adat.

A speciális festésű A45 AMG-t a hét végén mutatják be az Abu Dhabi nagydíjon, forgalmazni pedig csak január és március között fogják, gyakorlatilag a Formula 1 holtszezonjában. A változat alapára bruttó 65 402 euró lesz, azaz átszámítva durván 20,4 millió forint, ami ugyan jóval drágább, mint az A45 AMG 51 ezer eurós alapára, de bizonyosan akad majd olyan vásárló, aki szívesen fizet azért, hogy F1-es színekben pompázzon az autója.