Híres versenypályát venne a Jaguar

2015.12.03. 12:47

Nem a Nürburgring az egyetlen nagy nevű versenypálya, amely nehéz éveken van túl. Hiába ad otthont a brit nagydíjnak, és hiába legendás versenyhelyszín, Silverstone eladó, és úgy hallani, a Jaguar-Land Rover megvenné, méghozzá komoly befektetési céllal.

Egyelőre még semmi nem végleges, de több forrásból is hallani, hogy 22,7 millió fontos – mintegy tízmilliárd forintos – ajánlatot tettek a pályára, és ennek több mint a kétszeresét, 52 millió fontot költenék el a pálya fejlesztésére és korszerűsítésére. Itt épülne fel a Jaguar új központja, amely magában foglalna egy múzeumot és egy látványos bemutatótermet, ahol a szolgáltatás része lenne a próbakör a pályán. Emellett állítólag egy kétszáz ágyas szálloda is szerepel a tervek között, ami sokat lendíthetne a pálya látogatottságán.

Lényeges információ, hogy a Jaguar ugyanakkor nem tervezi átvenni a pálya irányítását: Silverstone-t továbbra is a Brit Autóversenyzők Szövetsége (BRDC) vezetné, amely jelenleg is bérli aktuális tulajdonosaitól. A Jaguar központ jelenleg Coventryben működik, ami úgy 64 kilométerre fekszik Silverstone-tól.