Patika Sciroccót egy lottó áráért

2015.12.06. 11:59

Victor Stefanica egy fiatal moldáv srác, akinek legkedvesebb hobbija az autóépítés és –felújítás. Néhány évvel ezelőtt egy Volkswagen Sciroccót vett magának, amit nem kevés munkával rendesen gatyába is rázott. Most szokatlan módon adta el.

Az 1985-ös Scirocco az állagmegőrzést és szerkezeti felújítást jelentő munkákon túl kapott egy Porsche-beütésű vörös fényezést, Carline CM2-es felniket, Recaro üléseket, komoly hangcuccot, ültetett sportfutóművet. És a teljesség igénye nélkül még számtalan egyéb módosítást végzett el rajta Victor kívül és belül egyaránt.

Azt nem tudjuk pontosan, hogy miért is adta el, a Volkswagennek talán át kellett adnia a helyet egy újabb projektnek. Az viszont biztos, hogy gazdája szeretett volna érte jó pénzt kapni, de nem akarta évekig árulni. Ezért a kitűzött ötezer eurónyi, azaz 1,5 millió forintnyi összeget lottószelvények segítségével gyűjtötte be. Kibocsátott ugyanis ötszáz darab sorsjegyet, amelyek darabonként tíz euróért, vagyis nagyjából háromezer forintért árult.

A szelvények két hét alatt elfogytak, tegnap kora délután pedig megtartotta a sorsolást is. Stream segítségével élőben közvetítette a folyamatot. Az autó végül egy hollandiai vevőhöz került. Az üzlettel nemcsak Victor nyert eladóként, hanem a vevő is, hiszen némi szerencsével aprópénzért juthatott egy klasszikus Sciroccóhoz.