Négyszázezres bírság autóbömböltetésért

2015.12.11. 18:14

London belvárosa éjszakánként szupersportautók túráztatásától lett hangos az elmúlt években. A probléma ma már jóval nagyobb egy-két Ferrari vagy Lamborghini alkalmankénti gumifüstöltetésénél.

A beszámolók szerint nyáron már az elviselhetetlenség határát súrolja a rengeteg drága autó zaja. Ráadásul ezekben a hónapokban van a legnagyobb forróság a Közel-Keleten, így a milliomospalánták nyugatra mennek nyaralni és magukkal viszik egzotikus sportautóikat is.

A helyi hatóságok most egy új rendelettel vetnek véget a gumifüstös londoni éjszakáknak. Létrehoztak egy éjjel-nappal hívható telefonszámot, ahol be lehet jelenteni, ha valakit efféle vandálkodáson érnek. Ezek után a rendőrök akár ezer fontos – magyar forintra átszámítva mintegy 430 ezres – helyszíni bírságot is kiszabhatnak az elkövetőre.

A történet itt még nem feltétlenül ér véget, hisz ha külföldi állampolgárról van szó, akkor a rendőrség felveszi a megfelelő nagykövetséggel a kapcsolatot, akik értesítik az anyaország helyi hatóságát, így az autóbömböltető otthon újabb büntetésre számíthat.