Egy priusos is lehet vagány

2015.12.13. 11:56

Optikai csomaggal hajt rá a sportos hibridre vágyó ügyfelekre a Toyotához közeli TOM'S. A hajtás egyelőre marad, a körítés lényegesen változik.

A TOM'S egy erős gyári kötődésekkel bíró japán tuningcég. Szoros kapcsolat fűzi őket a Toyotához és a Lexushoz; jelen vannak több motorsport-bajnokságban is, de fő profiljuk a tuning. A szeptemberben bemutatott új Priuson is talán már a hivatalos premier előtt elkezdhettek dolgozni, így lehet, hogy mindenki előtt kijöttek egy csomaggal.

A csomag, vagy ahogy a nemzetközi zsargon nevezi, kit első sorban optikai. A képeken látható újításokkal a tökéletesre hangolt légellenállási együtthatóba valószínű sikerült is bekavarni. A továbbra is 121 lóerős hibrid hajtáslánc mellé például nem éppen logikus kiegészítés az új légterelő az orrán. Az oldalsó szoknyák sem épp ennek az autós kultúrának a sajátjai, de az a diffúzor és a Lexus IS F-en és Ferrari Californián bejáratott osztású kipufogóvégek jót tesznek a szofisztikált hátsónak.

A vélhetően felerősödött menetzajon túl az egyetlen érezhető változást vezetői szempontból a leeresztett felfüggesztés hozza. Hibrideknél ugyan nem szokás, de a TOM'S állítólag belenyúlna a hajtásba is, azzal lehet majd teljes a csomag.