Megérte kiásni az autósport-legendát

2015.12.13. 17:06

Nem hiába exhumálták a Formula-1 ötszörös bajnokának, Juan-Manuel Fangiónak holttestét. Az ötvenes évek legnagyobb autóversenyzőjéről kiderült, örökítette génjeit. Egy fia már biztosan van, de még az is lehet, hogy kettő lesz a vizsgálat végére.

Argentínában egy közel Maradona-szintű legenda fiának lenni nem kis szó, érthető hát, hogy Oscar Cesar Espinoza 2000 óta igyekezett meggyőzni a közvéleményt, hogy márpedig ő annak a Juan-Manuel Fangio-nak a házasságon kívül született gyermeke, akinél nagyobb nevet nem ismer az argentin motorsport. Espinoza masszírozta kitartóan az illetékes hatóságot, mire nemrég elérte, hogy exhumálják az 1995-ben elhunyt Fangio földi maradványait. Megérte. Rodrigo Cataldo bíró a héten jelentette be a DNS-vizsgálat eredményét, miszerint Espinoza tényleg a legenda gyermeke. A rövid Formula-3-as karriert maga mögött tudó Espinoza ezzel igazolta sejtését, azaz megtudta, ki volt az édesapja, de még az is lehet, hogy ezzel együtt kap egy féltestvért is. Volt ugyanis egy másik jelentkező a hatóságnál hasonló igényekkel: Ruben Vasquez. Ő azt állítja, anyja 2005-ben bevallotta neki, hogy egy 1940-es, Fangióval folytatott rövid kapcsolat gyümölcseként született, de ahogy Espinozának, konkrét bizonyítéka neki sincs. Most Vasquez DNS-ét is összevetették a bajnokéval, az ő eredményeit várhatóan a napokban osztja meg a bíróság.

Fangio aktív éveiben még nagyon gyerekcipőben járt a filmtechnika, de valahogy elkészült ez a színes(!) felvétel róla, amin az újdonsült apuka Monacóban tekeri a Ferrarit.