Egymillió dollárt érhet a fent felejtett matrica

2015.12.15. 16:13

Nem igazán világos, hogy hogyan szerzi a járművei többségét az Iszlám Állam, de úgy tűnik, Észak-Amerikából is eljut hozzájuk néhány használt jármű. Például az a Ford F-250, amelyen egy amerikai vízvezeték-szerelő cégjelzése látható, telefonszámmal.

A texasi Mark Oberholtzer még 2013 őszén cserélte le régi pick-upját egy újra, a használt Fordot pedig beszámította a kereskedés. Még a cégjelzést sem engedték leszedni, mondván, hogy sérülne az autó, majd ők megoldják a kérdést. A Mark-1 Plumbing felirat és a telefonszám azonban még akkor is az autón díszelgett, amikor durván egy évvel később az Iszlám Állam harcosai lőttek a platójára hegesztett forgatható géppuskával, Aleppo közelében, amiről felvétel készült.

A vízvezeték-szerelő most az autókereskedéssel pereskedik: egymillió dollár kártérítést követel, mivel a felvétel nyilvánosságra kerülése óta állítólag több névtelen fenyegetést is kapott. Az persze nagy kérdés, hogy a bíróságon hogyan alakul az ügy, de az AutoNation Ford Gulf Freeway és Oberholtzer nyilván elhuzakodik néhány hónapot vagy évet, mire valamiféle megoldás születik.