Nem költhetsz ennél fényűzőbb Mercedesre

2015.12.15. 13:16

Úgy tűnik, a Mercedes cseppenként adagolja az kétajtós S osztály új változatait. A hathengeres alapmodell után most az S65 AMG Cabriolet nevű kivitelt leplezték le, amely a legerősebb, és várhatóan a legdrágább változata lesz a típusnak.

Ahogy az 65-ös számot viselő többi Mercedesbe, ebbe a típusváltozatba is az AMG két turbós V12-ese kerül. A hatliteres motor csúcsteljesítménye 630 lóerő, maximális nyomatéka 1000 Nm, és kizárólag az hétfokozatú Mercedes automata váltó AMG által módosított változatával elérhető. A bő két tonnás kabrió így 4,1 másodperc alatt érheti el a százas tempót – ami meglepő módon két tizeddel rosszabb érték, mint az 585 lóerős V8-as AMG változat azonos adata. A végsebességet alaphelyzetben 250 km/h-ra állítják be, de a típushoz meg lehet majd rendelni az AMG Driver's Package-ét is, amivel 300 km/h-ra növelhető a csúcssebesség.

Egyéb szempontból ugyanazt nyújtja a V12-es kabrió, mint a korábban bemutatott nyolchengeres változatok, ami itt is fejlett fűtésrendszert jelent – ez hűvös időben, nyitott tető mellett is képes távol tartani a hűvös menetszelet az utasoktól – és persze háromrétegű, hangszigetelt vászontetőt.

A Mercedes egyelőre nem árulta el az S65 Cabriolet árát, de ez érthető is: bár már most megmutatták a típusváltozatot, megrendelni csak áprilistól lehet, az első példányokat pedig májustól kaphatják kézhez a majdani tulajdonosok.