Saját magát ünnepli a Bentley

2015.12.23. 06:36

Hogy a Bentayga sikeres lesz-e, afelől kevesen kételkednek. Tudását is kevesen kérdőjelezik meg. De hogy mennyire ízléses, arról akár a tettlegesség határáig el lehet vitatkozni. A Bentley mindenesetre elkészítette hozzá a werkfilmet, mintegy megelőlegezve a zajos ünneplést.

A Bentayga sztorija amúgy messze nem olyan diadalmenet, ahogy azt a videó sugallja. Első bemutatóján elég zajosan prüszkölt fel a sajtó, utána vissza is vonultak a britek szép csendben, ígérve, újragondolják a tervet. Aztán nagyjából ugyanazzal álltak elő, mint először, mondván, másodjára már a pofon sem fáj annyira, aztán mindenki bele is nyugodott, ilyen lesz.

Egy biztos: a Bentayga konkurensek nélkül vághat neki pályafutásának, hiszen 64 milliós árával meglehetős távolságra köröz a kommersz nagyvadak, az Audi Q7, a Porsche Cayenne és a BMW X5 fölött. Mindent belezsúfoltak, amit ma egy 2,4 tonnás batárba bele lehet, végsebessége pedig megdöbbentő 301 km/h. A versenytársak, a Lamborghini, a Maserati és a Rolls-Royce, még messze vannak a bemutatótól, így jókora lemaradásból kezdhetik majd meg a Bentley üldözését.