Jól nézze meg, 550 milliót ért

2015.12.27. 07:04

Az elmúlt évek történései, mint a válság okozta kamatmélypont vagy Kína ébredő érdeklődése a veteránautók iránt nem egy klasszikus árát katapultálta a sztratoszférába. Ez a Mercedes 300 SL 1,9 millió dollárért, azaz mintegy 550 millió forintért kelt el.

Máig vitatkoznak azon, hogy az SL a Super Leicht (szuperkönnyű) vagy a Sport Leicht rövidítése a 300 SL esetében, de ez aligha befolyásolja különlegességét vagy árát. A filigrán csővázat rejtő sirályszárnyas karosszériába bújtatott technikába tudása legjavát tette a Mercedes-Benz, többek között száraz karteres kenést, mechanikus benzinbefecskendezést és szervoféket, amelyek mind egzotikumok voltak 1954-ben.

Az ezüstszínű sirályszárnyas, amely most cserélt gazdát, talán a legjobb állapotú az ismert példányok közül. Alig 45 ezer mérföld van az órájában, legtöbb alkatrésze eredeti, és még a gyári tartozékok, mint a szerszámkészlet vagy a kiskönyv is megvan hozzá. A Nardi kormány, az egyetlen nem eredeti alkatrész, bocsánatos bűn. Így valamelyest érthető a műtárgynak tekinthető, jó befektetésnek ígérkező SL ára.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.