2016.01.03. 17:39

Csökken a gépjárműlopások száma az autovadasz.eu weboldal bejelentései alapján, a 2015-ös év autólopási statisztikái szerint. Korábban az oldal ismertségével arányosan nőtt a bejelentések száma: 2014-ben 1024, 2015-ben viszont csak 520 bejelentés érkezett.

Az oldal indulása óta a kiadott statisztikák általában jelentős hasonlóságot mutatnak az ORFK által kiadott hivatalos gépjárműlopási statisztikákkal akár a gépjárművek márkáját vagy a tolvajok által a legközkedveltebb budapesti kerületek nézzük.

A csökkenés számát igazolja az is, hogy a rendőrség látványos akciókkal, jelentős támadást indított az autótolvajok ellen az elmúlt évben. Az akciók során több száz lopott gépjármű került elő és több tucat autótolvaj, orgazda, és hamisító került a hatóság kezére.

Az oldal tavalyi statisztikáit összegezve pár dolog kiemelhető: a gépjárművek márkáit tekintve 2015-ben a jól ismert trend folytatódott, az első helyen most is a Volkswagen és a Toyota állt, őket követte a Ford, Suzuki, Renault és az Opel.

Továbbra is Budapestről érkezik az autólopási bejelentések majdnem kilencven százaléka. Szintén megszokott a trend, ha a budapesti kerületek eloszlását nézzük. Az éllovas továbbra is a XI. kerület, igaz arányait tekintve az egyik legnagyobb budapesti kerület.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!