Mutattak valamit az új Mercedes E osztályból

2016.01.04. 13:36

Már csak napok vannak az E osztály bemutatásáig, és a kémfotóknak hála egy ideje már elég világos elképzelésünk lehet róla, hogy mire számíthatunk. A Mercedes húzása pont ezért ügyes: olyasmit mutatnak, amit eddig még nem láttunk.

Az persze nem meglepő, hogy a legkonzervatívabb Mercedes is komplikált, sok LED-es fényszórókat kap, de itt látható például az új modell éjszakai arcát alapvetően meghatározó dupla LED-csík a fényszóróban, és egy pillanatra felvillan a Multibeam LED felirat is. Ez a Mercedes aktuális csúcsmegoldása, LED-mátrix fényszóró, amelyben 84 világító diódát vezérel az elektronika külön-külön, így elvben lehetővé teszi, hogy a lámpákat folyamatosan távfény-üzemben használja a sofőr, és mégse vakítsa ezzel a szembejövőket.

Az új E osztályt Detroitban leplezik le épp egy hét múlva. A sors különös fintora, hogy épp az Egyesült Államokban, az E osztály talán legfontosabb piacán egyelőre nem is használható efféle LED-rácsos fényszóró, hisz az ottani jogszabályokat egyelőre nem módosították az új műszaki megoldásoknak megfelelően. Így lehet, hogy ilyen lámpákkal először és utoljára láthatja az amerikai közönség az E osztályt, míg Európában biztosan így ismerjük majd meg a típust.