Kiszivárogtak az új Mercedes E osztály képei

2016.01.05. 12:53

Hónapok óta hallani a W213 kódjelű, új Mercedes E osztályról, és most meg is csodálhatjuk az újdonságot, amelyen, valószínűleg szándékosan, semmilyen nagy újdonságot nem tudtunk felfedezni.

Az E osztály hagyományosan a kínálat legkonzervatívabb darabja, és nincs ez másként most sem. Ami az S osztálynál még új, izgalmas részletnek tűnt, az itt, egy kicsit visszafogottabb kiadásban már egyáltalán nem tűnik érdekesnek. A tervezők szépen megismételték az összes jellegzetes stíluselemet, amely a csúcsmodellt jellemzi, csak az arányok mások: kisebbek a kerekek és a hűtőmaszk, az autó hátsó kerekei körül kevésbé markáns a domborítás, és a tető mintha alacsonyabban futna az övvonalhoz képest. Vannak persze eltérő részletek, a lámpák mintázata, a légbeömlők kialakítása, és persze az E osztály egy bő számmal kisebb mérete, de a szabásminta akkor is túlzottan ismerős.

Arra persze, amire szánják, alighanem így is megfelel majd: középvezetői autónak, taxinak, szállodai bérautónak kiváló lesz, de az előző generációban érzésünk szerint több volt az egyéniség. A Mercedesnél persze már eddig is látható volt az audisodási folyamat: Stuttgartban is megpróbálják egységesíteni a palettát, így az összes modell egyetlen csoportképen sokkal egységesebb képet mutathat. Azt a hagyományt viszont megőrizték, hogy a Mercedes új, nagy jelvényes hűtőrácsa mellett a klasszikus, kiálló csillagos ráccsal is készül majd a típus, nyilván a felszereltségtől és a vásárló igényeitől függően.

A képekhez információ persze még nem jár, de már erre sem kell sokat várnunk, hisz a jövő hét legelején megtartják a hivatalos világpremiert is, ahol az összes, a típussal kapcsolatos lényeges részletre fény derül.