Kiszivárogtak az új Mercedes E osztály képei

2016.01.05. 12:53

Hónapok óta hallani a W213 kódjelű, új Mercedes E osztályról, és most meg is csodálhatjuk az újdonságot, amelyen, valószínűleg szándékosan, semmilyen nagy újdonságot nem tudtunk felfedezni.

Az E osztály hagyományosan a kínálat legkonzervatívabb darabja, és nincs ez másként most sem. Ami az S osztálynál még új, izgalmas részletnek tűnt, az itt, egy kicsit visszafogottabb kiadásban már egyáltalán nem tűnik érdekesnek. A tervezők szépen megismételték az összes jellegzetes stíluselemet, amely a csúcsmodellt jellemzi, csak az arányok mások: kisebbek a kerekek és a hűtőmaszk, az autó hátsó kerekei körül kevésbé markáns a domborítás, és a tető mintha alacsonyabban futna az övvonalhoz képest. Vannak persze eltérő részletek, a lámpák mintázata, a légbeömlők kialakítása, és persze az E osztály egy bő számmal kisebb mérete, de a szabásminta akkor is túlzottan ismerős.

Arra persze, amire szánják, alighanem így is megfelel majd: középvezetői autónak, taxinak, szállodai bérautónak kiváló lesz, de az előző generációban érzésünk szerint több volt az egyéniség. A Mercedesnél persze már eddig is látható volt az audisodási folyamat: Stuttgartban is megpróbálják egységesíteni a palettát, így az összes modell egyetlen csoportképen sokkal egységesebb képet mutathat. Azt a hagyományt viszont megőrizték, hogy a Mercedes új, nagy jelvényes hűtőrácsa mellett a klasszikus, kiálló csillagos ráccsal is készül majd a típus, nyilván a felszereltségtől és a vásárló igényeitől függően.

A képekhez információ persze még nem jár, de már erre sem kell sokat várnunk, hisz a jövő hét legelején megtartják a hivatalos világpremiert is, ahol az összes, a típussal kapcsolatos lényeges részletre fény derül.

Őszi belföldi csomagajánlatok

Mindjárt itt az őszi szünet, foglaljon már most akciós ajánlatainkból.

Ciprusi hangulat

Élettel teli tengerparti sétányok, hangulatos óvárosi részek. Cipruson minden adott egy felejthetetlen nyaraláshoz.