Még kisebb autón dolgozik az Audi

2016.01.09. 06:19

A legkisebb Audi jelenleg az A1-es, amely a VW Polóval van közeli rokonságban, de úgy hallani, az Audinál most a VW Up! alapjaira egy még kisebb járművet terveznek.

Régóta hallani pletykákat egy Audi kisautóról, de eddig egyik sem bizonyult igaznak: az A2-es bukása óta a VW prémium-részlege óvatos. Az A1-essel ugyan ebbe az irányba léptek egyet, de az igazi városi kisautó még várat magára. A legújabb hírek szerint azonban ismét napirendre került a kérdés: a brit Autocar belső információkra hivatkozva azt állítja, hogy 2019-re elkészülhet az Audi miniautója. Állítólag a VW Up! padlólemezének egy átdolgozott változatát használnák, aminek az egyik előnye az, hogy már a tervezéskor felkészítették villanymotor és akkumulátorok fogadására. Azaz az Audi minimális erőfeszítéssel kínálhatja az apróságot elektromos hajtással is.

Úgy tudjuk, a típus a tervezés korai fázisánál tart, de már most eldőlt, hogy készül három- és ötajtós változatban is. A 3,6 méter körüli apróságot tanulmányként állítólag már az idén megmutathatják, ám a szériagyártásra alkalmas autó az évtized vége előtt aligha készül el. Ennek az oka nyilván az, hogy a VW Up! padlólemeze jelenlegi formájában nem elég kulturált egy luxusváltozat alapjának: ahhoz, hogy komfort, zaj és dinamika szempontjából megfeleljen a márkára jellemző színvonalnak, szükség van a hosszas fejlesztésre.

Az Audi korábban már dolgozott egy elektromos városi kisautón, amelyet annak idején A2-esként emlegetett a szaksajtó, de annak a fejlesztését 2012 körül leállították, több más elektromos hajtású modellével együtt.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!