Külföldre kerültek az Amerikai Év Autója díjak

2016.01.11. 18:14

Úgy tűnik, az amerikai Év Autója zsűri épp az ellentéte a japánnak: míg a szigetországban a legritkább esetben kap díjat külföldi autó, addig Észak-Amerikában az idén már a hat jelölt közül is csak egy származott Detroitból, a többi japán és európai eredetű modell volt.

Így aztán nem is csoda, hogy két külföldi modell győzött, a friss Honda Civic – a tizedik generáció – nyert a személyautók, és a Volvo XC90 a terepjárók kategóriájában. Az persze erősen kérdéses, hogy mi számít manapság amerikai autónak, hisz a Civicet kifejezetten az észak-amerikai piac igényeire tervezték, és a kérdéses szedán változat itt is számíthat a legnagyobb érdeklődésre. Így ez nem is akkora meglepetés – annál nagyobb, hogy a Volvo XC90 lefőzte a Honda Pilotot és a Nissan Titan XD-t, pedig ez utóbbi két autó kifejezetten Észak-Amerikának készül, míg a svéd terepjáró nemzetközi modell.

Az Év Autója választás eredménye is azt mutatja, hogy Detroitban mindenképp érdemes volna rákapcsolni, hisz ma már csak a nagy pick-upok és terepjárók tartják a víz felett az amerikai autóipart, miközben a vásárlók továbbra is több japán és koreai autót vesznek, mint helyi gyártmányt.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.