Avista: nem lehetne Opel?

2016.01.12. 11:35

A Detroit Motor Show-nál nincs hazaibb pálya az amerikai autógyártók számára – itt illik valami látványosat villantani. A Buick márka egy tanulmányautót állított ki Avista néven, egy formás, nagy kupét, amely nagyszerűen passzol a márka arculatához: szép vonalú, de egyáltalán nem sportos.

Az Avistában az a meglepő, hogy miközben az arányai igazán kellemesek, a formai megoldásai láttán azonnal az ugrik be, hogy biztosan a GM formatervezői vázolták fel. Ha a jelvényt nem nézzük, lehetne akár Chevrolet vagy Opel is, de a származásához nem férhet kétség. Nehéz megfogalmazni, hogy pontosan mi kelti ezt az érzést – talán az élek és a lágy felületek jellegzetes kombinációja, talán az Opelekről ismerős lámpaforma – de az egészben az a legszebb, hogy közben az Avista mégsem tűnik jellegtelennek.

Az autó műszaki megoldásairól elég keveset tudunk, csak annyit árultak el, hogy egy háromliteres, turbós V6-os van az orrában, amely 400 lóerős, és nyolcfokozatú automata váltó csatlakozik hozzá. Még az sem egyértelmű, hogy hol hajt az autó, bár a Buick aktuális megoldásait ismerve valószínű, hogy keresztben álló motort és összkerék-hajtást alkalmaztak. Azt viszont tudjuk, hogy az Avistában négy különálló fotelben foglalhatnak helyet az utasok, maximális kényelemben. A klímaberendezést aromaterápia-funkcióval is ellátták, a csendes utazásról pedig aktív zajkioltó rendszer gondoskodik.

A gyártásról egyelőre szó sem esett, bár a GM-nek – akár az Opelről, akár a Buickról legyen is szó – szüksége lenne efféle látványos modellekre. Nem azért, mert üzleti szempontból megérné, hanem hogy legyen olyan modell a kínálatban, amelyre nem csak ésszerű szempontok alapján lehet vágyni.

Ciprusi hangulat

Élettel teli tengerparti sétányok, hangulatos óvárosi részek. Cipruson minden adott egy felejthetetlen nyaraláshoz.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!