Michelisz gyári pilóta lesz a Hondánál

2016.01.13. 13:00

A Honda Racing bejelentette, ahogy korábban már sejteni lehetett, a 2016-os szezonban az FIA Túraautó-világbajnokságban Magyarország legismertebb autóversenyzője, Michelisz Norbert gyári pilótaként áll rajthoz. Csapattársai a 2012-es világbajnok, Robert Huff és Tiago Monteiro lesznek.

Norbi az elmúlt években a Zengő Motorsporttal ért el kiemelkedő sikereket. 2015-ben másodjára megnyerte a független csapatoknak kiírt Yokohama Trophy-t, és – a gyári Honda alakulatot maga mögé utasítva - egy alkalommal győzni is tudott.

Norbi nyilatkozata:

Nagyon köszönöm Zengő Zoltánnak és a teljes csapatnak az elmúlt évek közös munkáját, a tőlük kapott áldozatos és profi támogatást, mely versenyzői pályafutásomat ilyen magasságokba emelhette. Izgalommal tölt el, hogy a Honda gyári pilótájaként, a JAS Motorsport színeiben indulhatok az FIA Túraautó-világbajnokságon. A Zengő Motorsport égisze alatt már az elmúlt három szezonban is Hondával versenyeztem, aktívan együttműködve a gyári csapattal, így a közös munka során rendkívül szoros viszony alakult ki közöttünk. Az összefogásnak köszönhetően több futamot is nyertem és tavaly a Yokohama Trophy győzteseként zártam az évadot. Hálás vagyok a Hondának, hogy bizalmat szavazott nekem, és remélem, hogy méltón viszonozhatom ezt az idei szezonban.