2016.01.14. 16:59

Új teljesítménynövelő csomaggal hergeli tovább az M3-ast és az M4-est a BMW. A bajorok hivatalosan is bejelentették a Competition Package-nek nevezett fejlesztést, amely nemcsak a dinamikához tesz hozzá egy kicsit, hanem külső módosításokat is tartalmaz.

A legérdekesebb része a csomagnak persze az a kis plusz, amit a háromliteres turbós hathengeresből csalogattak ki. Az eddigi 431 lóerőhöz tizenkilencet toldottak hozzá, tehát így már kereken 450-et tud leadni. A nyomatékadatok változásáról nem szólnak a hírek. Ez a teljesítménynövekedés a gyorsulásban is eredményez némi javulást. Egészen pontosan egy tizedet, így egyes források szerint 3,8, mások alapján 4 másodpercet vesz igénybe a 0-100 km/h-s sprint – a hétgangos, duplakuplungos váltóval.

Ami a külsőt illeti, húszcolos könnyűfém felnik és M-es sportkipufogó rendszer is tartozik a csomaghoz. A beltérben új, pehelysúlyú sportülések, és M-csíkokkal ellátott biztonsági övek várják a sofőrt és utasait. Ez persze nem olyan jelentős változás egy alapkivitelű M3-hoz vagy M4-hez képest, talán inkább a pluszteljesítmény lehet az, ami eladja a csomagot. Jár hozzá még adaptív futómű, áthangolt menetstabilizátor és három újraprogramozott menetprogram.

A hírek szerint idén tavasszal teszik elérhetővé és rendelhetővé a teljesítménynövelő csomagot a németek. Az árát viszont egyelőre nem árulták el. Minden bizonnyal nem lesz olcsó, de aki megengedhet magának egy M-es BMW-t, vélhetően nem fog szörnyülködni rajta.