Rekordévet produkált az Audi

2016.01.15. 07:34

Kicsivel több mint 1,8 millió autót értékesített világszerte az Audi 2015-ben. Ez azt jelenti, hogy a saját maguk által kitűzött célt is túlteljesítették a németek. Előzetesen ugyanis 1,5 millió darabra állították a lécet.

Az egészen pontosan 1 803 250 példányos eladás 3,6 százalékos növekedést jelent 2014-hez képest. Ez új rekord a márka életében, amit ráadásul úgy tudtak elérni, hogy sem az új A4-es, sem pedig a legfrissebb Q7 és R8 nem ért el minden piacra. Területekre lebontva azt lehet elmondani, hogy Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában is növekedést könyvelhettek el. Az Egyesült Államokban először lépték át a kétszázezret, de ott még mindig le vannak maradva a BMW és a Mercedes-Benz mögött.

Az összes eladott Audi jelentős része, közel 540 ezer autó a Q-szériás hobbiterepjárók közül került ki, ezek a modellek több fontos piacon is nagyon kedveltnek számítanak. Az új TT-ből közel harmincezer talált gazdára – 87 százalékkal több, mint az előző szériából, annak utolsó évében. Emellett az A3, A4 és A6, valamint a Q7 esetében is emelkedő számokat könyvelhettek el az ingolstadtiak.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!

Ciprusi hangulat

Élettel teli tengerparti sétányok, hangulatos óvárosi részek. Cipruson minden adott egy felejthetetlen nyaraláshoz.