Árverezik James Bond Aston Martinját

2016.01.22. 11:22

Az utolsó James Bond film, a Spectre kedvéért tervezte az Aston Martin a DB10 típust, amelyből ebben a formájában aligha készül több a forgatáshoz használt néhány példánynál. A pontos szám nem ismert, de egyet február közepén elárvereznek a film DVD-megjelenésének alkalmából.

A DB10 az Aston Martin alapmodelljére, a Vantage V8-ra épül, bár ez messze nem jelenti, hogy vérszegény teljesítményt nyújtana. Az alapjául szolgáló modell 4,7 literes V8-as motorja 436 lóerős, így az autó 4,6 másopderc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 305 km/h. A filmes autó adatai valamelyest eltérhetnek ezektől, hiszen teljesen új burkolatot terveztek hozzá, amely alig emlékeztet a sportkocsigyár korábbi autóira, de nagyságrendi különbség biztosan nincs. A kérdéses példányt egyébként bőr kárpitozású, luxuskivitelű belső térrel és hatfokozatú kézi váltóval gyártották.

Az árverést, amelyen a DB10-es megvásárolható lesz, 2016 február 18-án rendezi a Christie's aukciós ház, amely legalább egymillió fontra – átszámítva úgy 412 millió forintra – becsüli a lehetséges eladási árat, bár a licitálók elszántságától függően ennél akár jelentősen nagyobb is lehet a bevétel. A pénzt természetesen jótékony célra fordítják: a Médecins Sans Frontiers – Orvosok Határok Nélkül – nevű humanitárius egészségügyi szervezet kapja a teljes összeget.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!