Itt a vadiúj Volkswagen Bora

2016.01.22. 10:27

A Volkswagen kínálatának vannak igazán különös vadhajtásai is. Ilyen a Bora, amelyet a kínai FAW-VW vegyesvállalat készített eddig is, Európában már nyugdíjazott műszaki alapokra – ebből készült most el a második generáció.

Az előző FAW-Borát nyolc éve mutatták be, így a kínaiak érdemesnek tartották lecserélni, nyilván azért is, mert időközben hozzájutottak a frissebb VW technikához. A régi modell ugyanis a Golf IV PQ34 jelzésű padlólemezére épült, ez viszont a Golf V-ösből és VI-osból ismert PQ35-ös platform alkatrészeiből építkezik. A formaterv elkészítésénél láthatóan tiszteletben tartották a Volkswagen egységes márkaarculatát: a Bora tökéletesen hozza az aktuális Passat stílusát, még ha az arányok nem is igazán stimmelnek.

A FAW-VW egyébként szigorúan véve nem is tartozik a Volkswagen csoporthoz, hisz a németeknek csak 40%-uk van a vegyesvállalatban, a többségi tulajdonos a kínai First Auto Works. Talán ennek köszönhető, hogy míg az elsősorban Kína déli részén jelen levő Shanghai-VW, amelyben a német gyártó 50%-os tulajdonos, nagyrészt a világszerte ismert Volkswagen modelleket kínálja, addig a FAW-nál, amely kína északi és keleti tartományaiban erősebb, a Borához és a Lavidához hasonló, régebbi megoldásokon alapuló, és ennek köszönhetően olcsóbb modelleket gyártanak.

Őszi belföldi csomagajánlatok

Mindjárt itt az őszi szünet, foglaljon már most akciós ajánlatainkból.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!