Mégis lesz V8-as Cadillac motor

2016.01.23. 06:58

A Cadillacnek hat éve nincs saját V8-as motorja, ahol nagyon kellett, a Corvette-ét használták, de ez az állapot már nem tart sokáig. Úgy tűnik, most egy új 4,2 literes, ikerturbós nyolchengerest fejlesztenek, amelyet először a csúcsmodell, a CT6 kap meg.

A GM csődje utáni vad spórolás áldozata volt 2010-ben a Cadillac Northstar motorcsaládja. A négy vezérműtengelyes, 32 szelepes motor a vállalat legkorszerűbb V8-asa volt, de a cégvezetés akkor úgy érezte, túl nagy luxus egyetlen márka számára nyolchengerest gyártani. Ám úgy tűnik, most újra erre az útra lép a Cadillac, igaz, az új motor már turbófeltöltéses lesz, közel 500 lóerő teljesítménnyel. Elsőként a CT-6-osba építik be, amelyet eddig csak négy- és hathengeres motorokkal lehetett kapni, de több mint valószínű, hogy később más Cadillac típusokban is feltűnik majd.

Egyes pletykák szerint már csak azért is szükség van az új V8-asra, mert a Cadillacnél állítólag terveznek egy még hosszabb presztízslimuzint CT8 néven, amely aligha lenne versenyképes egy komolyabb nyolchengeres motor nélkül.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.