Új terep-kupé a láthatáron

2016.01.26. 16:33

Tudjuk, miféle elvetemültségeket képes piacra küldeni az indiai autóipar. A Mahindra sem kivétel, bár azzal, hogy nemrég megvették a Pininfarinát, most van rá esély, hogy formásabbá tegyék a kínálatot. Talán épp a XUV Aero tanulmány lehet egy új korszak nyitánya, legalábbis az első vázlat alapján van rá esély.

A XUV 500 eddig is a Mahindra kínálat egyik kellemesebb fazonú darabja volt, és most ebből építenek kupétetős változatot. A vázlat persze aligha adja vissza az autó valós arányait – még egy tanulmányautónak sem lehet ekkora kereke a karosszériához képest, és egy ilyen tető alatt gyerekek sem férnének el hátul – de az látszik, hogy ezúttal megpróbáltak valami ütőset összehozni a Mahindránál. Nem is csodálkozunk rajta, hogy igyekeznek, hisz a cég korábban sem csinált titkot belőle, hogy Indián kívül is szeretne jelentősebb autógyártóvá válni, ehhez viszont korszerű, érdekes típusokra lenne szükség.

Az Aero premierjét február 3-án tartják Delhiben, az idei Auto Expón, azaz hamarosan kiderül, a rajz lendületességéből mennyit sikerül átvinni a kézzel fogható tanulmányautó formájába.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.