Valami nagy készül a Škodánál

2016.01.26. 06:28

Bár régóta nem titok, hogy a Škoda is megcsinálja a saját Tiguan-származékát, ez az első előzetes, amely arra utal, hogy a bemutató sincs már messze.

Az előzetes csak ennyi: a fenti Škoda-jelvényes garázsajtó, amely mögött – a gyáriak Facebookja szerint – valami nagy lapul. A Superb még viszonylag új, annál nagyobb Škoda személyautó pedig nemigen várható, így szinte kizárásos alapon marad valamiféle városi terepjáró. A hírek szerint a Tiguan cseh testvérmodellje egy kicsit más fazonú lesz, elsősorban is termetesebb: a pletykák szerint durván 4,75 méteres autóról van szó, amely így akár hétszemélyes is lehet. Ám a Škoda gyakorlatához híven azonban a többlet-tér ellenére sem kérnek majd többet érte, mint a rövidebb VW-ért, amit nagyrészt az tesz lehetővé, hogy a rugalmas MQB struktúrára épül mindkét típus, így nem látható alkatrészeik nagyrészt megegyezhetnek.

A Kodiak néven emlegetett típus bemutatását a pletykák szerint csak az idén őszre tervezték, de a tény, hogy már most elkezdték beharangozni az érkezését, arra utal, hogy már a márciusi Genfi Autószalonon láthatjuk, bár lehet, hogy egyelőre csak tanulmányautóként.