Kémfotókon a következő 1-es BMW szedán

2016.01.29. 06:03

Tudtuk, hogy ennek is el kell érkeznie: hamarosan bemutatják az első BMW személyautót, már fronthajtással. A prototípust már meg is mutatták néhány hónapja Kínában, és a kémfotók alapján már a sorozatgyártás sem lehet nagyon messze.

Bár alaposan álcázták az autót, ezzel sem lehet leplezni a többi BMW személyautóhoz képest hátra került első tengelyt, bár így, kisebb felnikkel egy kicsit kevésbé feltűnő a jelenség, mint az óriás-kerekű tanulmánynál. Úgy néz ki, van más eltérés is: mintha a szériagyártmány övvonala feljebb került volna – egy kicsit közelebb áll arányaiban az aktuális BMW-k bunker-szerű arányaihoz. A részleteket egyelőre nem könnyű kivenni, de az az érzésünk, itt is az aktuális 5-ös sorozat vonásai köszönnek majd vissza.

Műszaki szempontból nem várhatók nagy meglepetések: a padlólemez és a motorválaszték valószínűleg egy az egyben jön az X1-es, 2-es Active Tourer és 2-es Grand Tourer modellekből, sőt, az sem lehetetlen, hogy itt is újrahasznosítják az eddigi összes fronthajtású BMW egyen-belsőterét. A motorválaszték nyilván a már ismert 1,5 literes háromhengeres és 2 literes négyhengeres turbós egyen-motorokból áll majd össze, amelyekhez hatfokozatú manuális vagy nyolcfokozatú automata váltó jár majd. Az erősebb kiviteleket várhatóan összkerék-hajtással készítik majd.

A premier időpontjáról egyelőre nincs biztos információnk, de a tény, hogy már nyilvánosan zajlanak a tesztek, arra enged következtetni, hogy az új 1-es szedán bemutatására legfeljebb egy-másfél évet kell várnunk.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!