Órát a Ferraridhoz? Kilencvenmillió

2016.01.30. 16:20

Örülhetnek a LaFerrari tulajdonosok, a luxusóráiról is ismert svájci Hublot elkészítette a szupersportautóhoz tökéletesen passzoló karórát. A jó hír, hogy valóban baromi jól néz ki. A rossz viszont az, hogy tényleg csak azok engedhetik meg maguknak, akik egy Ferrarit is meg tudnak venni probléma nélkül.

Az MP-05 LaFerrari Sapphire nevet viselő óra tervezése 18 hónapot vett igénybe. Egy-egy példányon hatszáz munkaórát dolgoztak a mesteremberek, a végeredmény pedig tényleg lenyűgöző lett. A tourbillon szerkezetnek köszönhetően akár ötven napig is elketyeg, a felhúzáshoz pedig a Forma-1-es kerékkulcsokat utánzó miniatűr szerszám ad segítséget.

A különleges órából csupán húsz darabot készít az Hublot. Ezek nyilván nem is lesznek túl olcsóak. Jelen pillanatban 300 ezer dollárra, azaz 86 millió forintra becsülik az értékét, bár hivatalos adat erre vonatkozóan még nincs. Ez azt jelenti, hogy drágább lesz, mint például egy Ferrari California T. Mármint maga az autó.

Mivel az órát megvásárolni valószínűleg sohasem tudjuk majd, így jobban tesszük, ha inkább megnézzük, hogyan élvezte Karotta a California T-t.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.