Az Ubert támogatja az egyik taxitársaság

2016.02.23. 10:42

Nehéz eldönteni, hogy a Green Taxi komolyan gondolja-e, vagy egyszerűen némi sajtófigyelemhez próbálnak jutni, de az biztos, hogy hangzatos szlogent találtak az akciójuknak. Így szól: „Nem mindenki irígy, aki sárga: adj teret az innovációnak”.

A taxitársaság, amely 65 elektromos autóval végez személyszállítást Budapesten, tavaly október óta működik – mostantól villásdugó-formájú szabadjelzőjükön ezek a járművek a free Uber, azaz szabad Uber feliratot viselik. A cég közleménye szerint a közösségi felületeken is futó kampányukkal azt szeretnék üzenni, hogy az innováció a fejlődés záloga, így, aki az innovatív megoldásokat erőszakkal próbálja ellehetetleníteni, az végső soron a fejlődésre, a jövőre mond nemet. A helyzet megoldását a párbeszédben látják, amelyből valamiféle kompromisszum születhetne.

Mindez nagyon jól hangzik, de kissé megkésettnek tűnik. Ugyanis mostanra az Uber működése gyakorlatilag ellehetetlenült, legalábbis a korábbi formájában. Február 19-én érvénybe léptek az új jogszabályok, amelyek az Uber-sofőrök számára előírják ugyanazokat a vizsgákat, engedélyeket és tanfolyamokat, amelyek a taxisok számára is kötelezőek. A hatóságok még aznap le is csaptak az első Uber-taxisra, az autójáról levették a rendszámot, és vaskos, akár 800 ezer forintos bírságra számíthat.

Azaz az új rendszer már felállt, és egyelőre az sem biztos, hogy az Uber Magyarországon ilyen feltételek mellett is életképes marad.

Horvátország

Az igazi nyaralást a tengerparti kikapcsolódás jelenti öblök, sziklák, vagy homokos partok mentén.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!