Látványos sportkocsit mutat a DS

2016.02.26. 12:08

Nem tudni, lesz-e sorozatgyártmány az E-Tense tanulmányból, de az biztos, hogy jól mutat majd a Genfi Autószalon DS standjának közepén. Az elektromos sportkocsi mellé ráadásul igazán jól hangzó számokat írtak a gyáriak.

A DS tervezőgárdája egy kétajtós sportkocsitanulmányt készített, amely igazán látványos, de valahogy mégsem elég eredeti. Az óriási hűtőrács és az oldalablakok mögötti műanyag betét láttán azonnal az Audi R8-as ugrik be, bár a részletek alapján egyértelmű, hogy a két autónak nincs sok köze egymáshoz. Az E-Tense-en egyébként a jellegzetesebb részleteket érdemes megfigyelni – amilyen az autó orrán és tetején végighúzódó borda – hisz míg az autó aligha ér el a gyártásig, ezek némelyike megjelenhet a jövőbeli DS szériamodelleken. A középmotoros sportkocsikat idéző forma kissé megtévesztő, hisz az E-Tense tisztán elektromos hajtású, a villanymotor pedig nem foglal annyi helyet, hogy beleszóljon az autó arányaiba – valószínűleg inkább a sportos hangulat kedvéért lett ilyen a gép.

A rengeteg légbeömlő szintén stilisztikai bravúroskodásnak tűnik, bár a gyáriak szerint a villanymotor, amely az autót hajtja, 402 lóerős, és a nagyméretű Li-ion akkumulátoroknak is szüksége lehet a hűtésre, ha épp nagy áramot adnak le. Márpedig a 360 km-es városi, és 310 km-es általános hatótávolság, illetve a 4,2 másodperces gyorsulási idő 100 km/h-ra és a 250 km/h-s végsebesség-adat azt sejtteti, hogy jó nagy akkumulátor van az autóban, amely jó nagy áram leadására képes.

A 4,72 méter hosszú és 2,08 méter széles, de csupán 1,29 méter magas tanulmányt élőben a Genfi Autószalonon lehet majd megcsodálni, ám valószínű, hogy a DS ennél célszerűbb modellekkel kezdi el kínálata bővítését. Úgy hallani, a Citroënekből jelvénycserével előállított DS 3-as, 4-es és 5-ös után az első önálló DS modellek városi terepjáró-féleségek lehetnek, amelyekkel a márka kiszolgálhatja napjaink legdominánsabb autóipari divathullámát.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!