Rajzon mutatták meg az új óriás-Citroënt

2016.02.26. 14:26

A franciáknak az utóbbi huszonöt évben nem igazán termett babér a luxusautók piacán, pedig hosszasan próbálkoztak. De úgy tűnt, a PSA a Citroën C6-os és a Peugeot 607-es, a Renault pedig a Vel Satis gyártásának leállításával fel is adta a küzdelmet a prémium-gyártókkal.

Ez majdnem így is van, de csak Európára igaz: a PSA Kínában már évek óta mutogat nagy luxusautó-tanulmányokat, hol Citroën, hol DS márkajelzéssel, és úgy néz ki, ezek lassan el is jutnak a gyártásig. A vázlaton szereplő C6 is egy ilyen kínai piacra szánt modell: legalább 5-ös BMW méretű tágas szedán, igaz, viszonylag kicsi, 1,8 és 2 literes turbós benzinmotorokkal. Ebben a megoldásban manapság már nincs semmi szokatlan: a Volvo már a teljes palettáját efféle motorokkal gyártja, de a nagy német gyártók is egyre több nagykocsiba építenek turbós négyhengereseket. A Citroënnek ugyan nincs is más motorja, viszont a későbbiekre ígérnek még tisztább üzemű hibrid C6-os változatot is.

A típus a PSA csoport változtatható méretű EMP2 platformjára épül, és bár állítólag kiállítják a Genfi Autószalonon, a gyártása Kínában, a Dongfeng-Citroënnél zajlik majd, és forgalmazni sem tervezik másutt, csak Kínában. Ha igaz, később készül egy azonos műszaki tartalmú, de más formatervű és még igényesebb változat is DS 9 néven, a Peugeot csoport másik kínai vegyes vállalatánál , a Changan-PSA-nál, szintén kizárólag az ottani piac számára.

Őszi belföldi csomagajánlatok

Mindjárt itt az őszi szünet, foglaljon már most akciós ajánlatainkból.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!