Ezt megúsztuk: dögös maradt a Toyota C-HR

2016.02.27. 15:14

Nem várta meg Genfet a Toyota, virtuálisan letépte a leplet az egyelőre C-HR néven ismert új szabadidőautójáról. A kiadott képek alapján nem okoz majd csalódást a ötajtós: szinte ugyanolyan dögös, mint a tanulmány volt.

Ha lehet hinni a képen látott ötajtósnak, a korábban körberajongott tanulmány nem is volt egy elszállt forma. A Toyota megtartott szinte mindent rajta, amiért érdemes volt a figyelemre, így pedig még inkább igazolást nyerhet a korábbi sejtés: megcsinálják végre a maguk Nissan Juke-ját. A jól célzott bohémság egy ideje már nem jellemző a márkára, de a C-HR-nél jó érzékkel pakolták az éleket a Prius negyedik generációjánál is használt TNGA platformra.

A platformon és a látottakon túl sok konkrétumot még nem tudni a modellről. Ami a hajtást illeti, a keddi bemutatóig az eddig infómorzsákból egyvalami biztosra vehető: hibrid lesz belőle. A Toyota korábbi közleménye szerint ez lesz az első Törökországban gyártott hibridjük, de várhatóan ezzel nem fedik le majd a teljes kínálatot. A hajtás persze nem a törököknél készül hozzá, azt meghagyják a deeside-i motorgyáruknak, ahol a C-HR miatt már korábban bejelentették a kapacitásnövelést. Ugyanígy nagy beruházásról lehetett hallani a török üzemben (ahol a Corolla szedán és a Verso egyterű készülnek még), szóval a Toyota bízik az újdonságban. Részletek kedden, a hivatalos bemutató után. 

Az eddig látottak alapján...

  • 4901
    ... ez jobban kéne, mint a Juke.
  • 377
    ... inkább egy Juke kéne.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!