2016.02.28. 16:38

Kedvcsináló videóban villantotta meg a hamarosan kezdődő Genfi Autószalonra készülő GT Zero tanulmányt az Italdesign Giugiaro. Az Audi fennhatósága alá tartozó olasz formatervező stúdió néhány hete már mutatott egy részletfotót, most pedig már a főbb vonalakat sem titkolják.

A GT Zero koncepció érdekessége, hogy ez az első olyan dizájngyakorlat, amelyet már az Audi hatalomátvétele után, Filippo Perini irányítása alatt készítettek el. Az újdonságról persze túl sokat egyelőre nem árultak el, de látszólag egy sportos túrakocsira lehet majd számítani. Erre utalhat az elnevezés GT tagja is, míg a Zero pedig a károsanyag-kibocsátásra: elektromos hajtással készülhet a prototípus.

Ha pedig már villanyautó: könnyen lehet, hogy az egy évvel ezelőtt leleplezett GEA koncepció megoldását ültetik át a GT Zeróba is. A kerekenkénti villanymotorok összteljesítménye ott 775 lóerőt tett ki. Ezzel brutális végsebesség elérésére is képes volt a GEA, az elektronika azonban 250 km/h-nál korlátozta a mókát.

A műszaki tartalommal kapcsolatban ezek persze csupán találgatások. Az sem kizárt, hogy teljesen más megoldásokkal tűzdelik majd tele a GT Zerót az olaszok. Minderre hamarosan fény is derül, a Genfi Autószalon nyitásáig már csak kettőt kell aludni.