Brutális születésnapi Lamborghini

2016.03.02. 14:47

Ferruccio Lamborghini az idén lenne száz éves, és ezt az alkalmat nem szalaszthatta el az olasz sportkocsigyártó: készítettek egy autót, amelyet hajmeresztő áron adhatnak el. A Reventónhoz hasonló extremitások után azonban többet is mutathattak volna egy tessék-lássék átöltöztetett Aventador SV-nél, különösen 1,75 millió euróért.

A Centenario ugyanis nem sokkal több egy látványos optikai tuningnál: lényegében új burkolatot és szélesebb nyomtávú futóművet készítettek az Aventadornak, a 6,5 literes V12-es motor teljesítményét pedig 770 lóerőre növelték, ami 70 lóerő többlet. Ennél ebben az árkategóriában többet szokás kínálni, különösen úgy, hogy ezért az árért legalább öt Aventadort lehetne venni. A karosszériaelemek persze mind karbonszálas műanyagból készültek, így az üresen 1,52 tonnás gép 2,8 másodperc alatt katapultál 100 km/h-ra, és 23,5 másodperc alatt 300 km/h-ra, a végsebessége pedig 350 km/h, ami hajmeresztő, de a LaFerrari így is jóval kevesebb pénzért tud sokkal többet.

Ráadásul a formatervezők sem erőltettek meg magukat: olyan, mintha egyszerűen megszélesítették volna az Aventadort, és alápakoltak volna egy tálcát, amit aztán szép narancssárgára festettek. A stílus versenyautós, de nem ártott volna valamiféle formai ötlet, amellyel feldobják az összhatást. Az az érzésünk, egyszerűen az autó ritkaságára alapoztak a Lamborghininél, hisz csupán negyven példány készül, és ezeknek is csak a fele lesz ilyen kupé, a másik fele az egyelőre még be sem mutatott, nyitott roadster.

A Lamborghini még soha nem adott el annyi autót, mint mostanában – a Huracán még népszerűbbnek tűnik, mint a korábbi Gallardo – de úgy tűnik, már nem törekszenek rá, hogy olyan különlegességeket mutassanak, mint a formabontó Reventón néhány éve. A csúcskategóriában megelégszenek azzal, hogy megtalálják azt a néhány tucat dúsgazdag vásárlót, akinek tényleg mindegy, mit kap és mennyiért, ha az ritka, és Lamborghini felirat van rajta.

Csoportos Hajóutak

Ahány kikötő, annyi felfedezés, tengeri hajóutak sok látnivalóval és pihenéssel.

Utazzon Szép kártyával!

A panzióktól a 4-5 csillagos szállodákig itt számos szálláslehetőséget megtalál.