Groteszk törpe sportautó Koreából

2016.03.05. 18:11

A Genfi Autószalonon leplezte le a dél-korai Power Plaza új, Yebbujana R2 névre keresztelt modelljét. A miniautó elsőre igen sutának tűnhet, de tudva, hogy a villanyautó vásárlók szeretnek kitűnni a tömegből, nem biztos, hogy ördögtől való az ötlet. Igaz, jelen formájában az európai ízlésvilágtól azért még messze áll.

Bár csak tanulmányként állították ki a Yebbujana R2-t, a szériagyártást illetően komolyak a koreaiak szándékai. A külsőről úgy fogalmazott a gyártó, hogy a mozgásban lévő delfinek vonalaiból merítettek hozzá ihletet. Belül szintén kicsit játékautósra sikerült a kialakítás, de szerintük ez finom és maradéktalan. Ami viszont érdekesebb, az a műanyagok alatt lapuló technika.

A hajtás teljesen elektromos és egy viszonylag komoly, 81 kilowattórás lithium-ion akkucsomagot szereltek bele, ami 107 lóerős teljesítményt képes leadni. Ötsebességes kézi váltójával 4 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás tempót a könnyűnek tűnő kisautó, végsebessége pedig 120 fölött van. A hatalmas akkucsomag másik előnye, hogy így akár 475 kilométert is megtehetünk egy feltöltéssel. Igaz, ehhez konstans 37-tel kéne mennünk végig.