Groteszk törpe sportautó Koreából

2016.03.05. 18:11

A Genfi Autószalonon leplezte le a dél-korai Power Plaza új, Yebbujana R2 névre keresztelt modelljét. A miniautó elsőre igen sutának tűnhet, de tudva, hogy a villanyautó vásárlók szeretnek kitűnni a tömegből, nem biztos, hogy ördögtől való az ötlet. Igaz, jelen formájában az európai ízlésvilágtól azért még messze áll.

Bár csak tanulmányként állították ki a Yebbujana R2-t, a szériagyártást illetően komolyak a koreaiak szándékai. A külsőről úgy fogalmazott a gyártó, hogy a mozgásban lévő delfinek vonalaiból merítettek hozzá ihletet. Belül szintén kicsit játékautósra sikerült a kialakítás, de szerintük ez finom és maradéktalan. Ami viszont érdekesebb, az a műanyagok alatt lapuló technika.

A hajtás teljesen elektromos és egy viszonylag komoly, 81 kilowattórás lithium-ion akkucsomagot szereltek bele, ami 107 lóerős teljesítményt képes leadni. Ötsebességes kézi váltójával 4 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás tempót a könnyűnek tűnő kisautó, végsebessége pedig 120 fölött van. A hatalmas akkucsomag másik előnye, hogy így akár 475 kilométert is megtehetünk egy feltöltéssel. Igaz, ehhez konstans 37-tel kéne mennünk végig.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!