Ralipályákra támad az Abarth 124

2016.03.06. 14:37

A Fiat 124 Spider újabb változatával készültek az olaszok a Genfi Autószalonra. Ezúttal az Abarth vette kezelésbe a sportkocsit, és készítette el a jelenlegi legerősebb változatot. Igaz, utcán aligha találkozhatunk majd vele, de a versenypályákat meghódítaná.

Az utcai változathoz hasonlóan 1,4 literes blokkot használnak itt is, azonban a nagyobb turbónak és más, kisebb-nagyobb módosításoknak köszönhetően a 170 lóerő helyett itt már 300 áll rendelkezésre. Ezt a teljesítményt 6500-as percenkénti fordulatnál képes leadni. Míg az alapkivitelhez hatgangos kézi váltó jár, és csak rendelhető a szekvenciális, itt már nem lehetett kérdéses a versenyre kihegyezett szekvenciális sebességváltó alkalmazása.

Súlyadatokat egyelőre nem közöltek a versenyautóról, de vélhetően az utcai gép 1060 kilogrammjánál is könnyebb lesz majd az SE139 kódnevet viselő raliváltozat. Természetesen a nyitható tetőt fixre cserélték, és a futóművet is keményebbre, feszesebbre hangolták. Nem hiányozhat persze a bukócső sem, de azon kívül is több ponton megerősítették a kasznit.

Az Abarth 124 Spider Rally a Nemzetközi Automobil-szövetség R-GT osztály felé támasztott követelményeinek felel meg. 2017-től találkozhatnak majd vele a versenypályákon a rali szerelmesei. Aki pedig inkább pilótaként, belülről élvezné, 150 ezer euróért, azaz mintegy 50 millió forintért teheti ezt meg.

Csoportos Hajóutak

Ahány kikötő, annyi felfedezés, tengeri hajóutak sok látnivalóval és pihenéssel.

Rendezvény, esküvő, konferencia, céges tréning?

Nézzen bele a Travelo rendezvény mellékletébe, válogasson partnereink közül!