Ez lesz minden Subaru közös alapja

2016.03.07. 17:41

Úgy tűnik, lassan a versenyképességét veszélyezteti az a gyártó, amely nem próbál meg házon belül valamiféle modulrendszerre építkezni. A japán gyártók tartottak ki a legtovább, de mára a Toyota és a Nissan is felhagyott azzal a gyakorlattal, hogy minden modell számára újra fejlesztettek számos alkatrészt, és most a Subaru is bemutatta saját rugalmas platformját, amely néhány éven belül minden autójukban ott lesz valamilyen formában.

A Subaru Globan Platformról egyelőre nem tudni sokat, bár azt elárulták, hogy benzines, hibrid és elektromos hajtás fogadására is felkészítették, a méretektől függően 70-100%-kal merevebb autó építhető rá, mint a jelenlegi szerkezetre, az energiaelnyelő képességét pedig mintegy 40%-kal sikerült javítani. Állítólag az új platformra épülő autók súlypontja is lejjebb kerülhet vagy fél centivel, ami nem hangzik soknak, de a gyáriak szerint érezhetően pozitív hatása van a jövő Subaruinak vezethetőségére. Természetesen úgy alakították ki a szerkezetet, hogy a Subaru jól ismert bokszermotorjait és összkerékhajtású erőátvitelét képes legyen fogadni.

Az új platformot először a következő Imprezában alkalmazzák majd, amely állítólag már az év második felében bemutatkozik, és már több előzetest is mutattak róla – legutóbb néhány napja, Genfben az XV tanulmányt.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!

Csoportos Hajóutak

Ahány kikötő, annyi felfedezés, tengeri hajóutak sok látnivalóval és pihenéssel.