Nagy terepjárót tervez az Opel

2016.03.09. 12:46

A General Motors európai leányvállalata nem igazán kapta el a terepjáró-divatot, és ezzel a cégvezetés is tisztában van. Úgy néz ki, a kifutó Antara helyére egy nagyobb szabadidő-autó érkezik, amely akár az Opel márka csúcsmodelljévé is válhat.

„Az egyik komoly gyengeségünk, hogy nem igazán jó az SUV kínálatunk. Ott van ugyan a Mokka, ami igazán sikeres, de ennél többet szeretnénk.” - nyilatkozta Karl-Thomas Neumann, az Opel vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy már terveznek egy Insignia alapú aszfalt-terepjárót, amely javíthat a helyzeten. Ez a típus Neumann szerint két éven belül bemutatkozhat, ami azt jelenti, hogy már javában dolgoznak rajta.

Az Opel korábban az Insignia emelt kombi változatával, a Country Tourerrel próbálta kiegészíteni SUV kínálatát, de ez csak afféle átmeneti megoldás lehet, hisz jövőre érkezik a következő Insignia. Ettől persze nem kizárt, hogy a következő Insigniából is készül emelt, körbeműanyagozott kombi, de láthatóan arra már a gyáriak is rájöttek, hogy ezzel nem váltható ki egy teljes értékű hobbiterepjáró.

Az Antara, amely jelenleg hivatalosan még része a kínálatnak, gyakorlatilag már nem versenyképes: az idén tíz éves modellt talán megtartják az utód megjelenéséig, de még ez sem biztos.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!