Nagy terepjárót tervez az Opel

2016.03.09. 12:46

A General Motors európai leányvállalata nem igazán kapta el a terepjáró-divatot, és ezzel a cégvezetés is tisztában van. Úgy néz ki, a kifutó Antara helyére egy nagyobb szabadidő-autó érkezik, amely akár az Opel márka csúcsmodelljévé is válhat.

„Az egyik komoly gyengeségünk, hogy nem igazán jó az SUV kínálatunk. Ott van ugyan a Mokka, ami igazán sikeres, de ennél többet szeretnénk.” - nyilatkozta Karl-Thomas Neumann, az Opel vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy már terveznek egy Insignia alapú aszfalt-terepjárót, amely javíthat a helyzeten. Ez a típus Neumann szerint két éven belül bemutatkozhat, ami azt jelenti, hogy már javában dolgoznak rajta.

Az Opel korábban az Insignia emelt kombi változatával, a Country Tourerrel próbálta kiegészíteni SUV kínálatát, de ez csak afféle átmeneti megoldás lehet, hisz jövőre érkezik a következő Insignia. Ettől persze nem kizárt, hogy a következő Insigniából is készül emelt, körbeműanyagozott kombi, de láthatóan arra már a gyáriak is rájöttek, hogy ezzel nem váltható ki egy teljes értékű hobbiterepjáró.

Az Antara, amely jelenleg hivatalosan még része a kínálatnak, gyakorlatilag már nem versenyképes: az idén tíz éves modellt talán megtartják az utód megjelenéséig, de még ez sem biztos.