A felhők fölé hajtják az új NSX-et

2016.03.12. 14:59

A Honda általában nem jön zavarba, ha a legendás Pikes Peak-i hegyi felfutóról van szó. Tavaly már rászabadítottak a hegyre egy NSX-prototípust, és idén sem akarják sokkal alább adni.

Mindez azt jelenti, hogy két vadonatúj NSX-et, és egy négy villanymotorral felszerelt prototípust versenyeztetnek meg idén. Bár leleplezés még nem történt, de a bejelentés már megvolt. A két NSX közül az egyik a sorozatgyártáshoz közeli autók Time Attack 2 Production kategóriájában, a másik pedig a több átalakítást engedélyező Time Attack 1-ben áll rajthoz. A volánhoz a Robinson testvérek, James és Nick ülnek.

A harmadik jármű egyelőre kicsit titokzatos. Annyit tudni, hogy a 2015-ös CR-Z versenygép négy villanymotort is tartalmazó hajtásláncát ültetik át egy új fejlesztésű gépbe. A hírek szerint ezzel az autóval nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint az összetett első helyezést. A feladatot Tetsuya Yamanónak, a japán Super GT sorozat versenyzőjének kellene megoldania.

Az idei egyébként különleges év lesz a Pikes Peak szempontjából. A századik versenyt rendezik meg a legendás helyszínen, méghozzá június 18. és június 26. között.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.