Lemondanak az amerikaiak a tuning-UAZ-ról

2016.03.14. 11:03

A táncoló rubel miatt nem csinálja meg tuning UAZ-át a Devolro. Egyelőre csak halasztják a projektet, de talán jobb elköszönni a modern és erős 469-estől.

Emlékeznek még a Devolro tuningcég tavalyi bejelentésére, a G Merci-konkurens UAZ-ra? A 2002-ben alapított amerikai műhely off road-vonalon erős, fő profiljuk a különféle terepjárók átalakítása. Terveik közt volt egy UAZ 469 is, ami még az amerikai piacon is sikeres lehetett volna. Na, erről mondtak most le a bizonytalan rubel-árfolyam és a gyengélkedő orosz gazdaság miatt.

A Devolro szándéka nem egy szimpla optikai átépítés volt. Az eredeti hajtást például ahogy van, kidobták volna a 469-ből, helyére egy háromliteres turbódízelt, továbbá 3,5 vagy négyliteres hathengeres benzinest kérhetett volna a megrendelő. Kicserélték volna a fényszórókat, a takarólemezek egy részét is átszabták volna, és minden kényelmi extrával telepakolták volna a 469-et. Hogy az egészből nem lesz semmi, azt a bizonytalan orosz gazdasággal igazolják. Állítólag képtelenek stabil üzleti tervet készíteni, amikor a rubel árfolyama napokon belül képes tíz százalékos ingadozásra. Valószínű az átépítéshez használt autók beszerzésére gondolnak. Az már csak mellékszál a történetben, hogy a tunerek és az UAZ tavalyi megállapodása idején ráadásul még úgy állt, leállnak az oroszok a 469-es gyártásával. A Devolro akkor még azt is bevállalta, hogy használt példányokból készíti az átépítéseket, de időközben az UAZ-nál meggondolták magukat, és lenne új alapanyag is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.