Összeáll a Red Bull az Aston Martinnal

2016.03.17. 14:31

Meglepő helyről kaphat új szereplőt a szupersportautók mezőnye. Egy közös projektre összeáll az Aston Martin és a Forma-1-es Red Bull Racing, hogy megalkossák az úttörő Astont.

Az AM-RB 001 kódnéven futó projektnek már az irányára is megvan: 2,5 millió dollár (670 millió forint) környékén keresi majd a vevőit, amiért ma másfél LaFerrarit kapni, és alig kevesebb, mint amennyit a csúcs-McLarenért kérnek. Az eddigi információk szerint az ő szintjük az, ahova ezt a hypercart célozzák. A kilátásaik nagyon jók: a technikai részletekért Adrian Newey, a formáért pedig Marek Reichman, az Aston Martin formatervezési igazgatója felel majd. A szuperagyak egyesüléséből csak valami brutális születhet, bár egyelőre nehéz elképzelni, hogyan tartják meg az Aston stílusjegyeit egy szupersportautón. Közös fejlesztés lesz a hajtás is. Egy hibridrendszerről hallani, amely energiavisszanyerő rendszere várhatóan szoros rokonságban lesz a Forma-1-es autókban használt KERS-ével.

Az új partnerség a Red Bull Formula-1-es autóin is visszaköszön majd. A csapat idei autónak orrán egész szezonban ott lesz az Aston szárnyas logója, ami bő ötven év után tűnik fel újra a formulaautózásban.