Kihagy a gázpedál a szupermodern Hyundaiban

2016.03.21. 13:20

A Hyundai Ioniq épp csak túl van a nemzetközi bemutatóin, de úgy néz ki, van még mit reszelni rajta. Dél-Koreában ugyanis eléggé kellemetlen hibát fedeztek fel az egyik korai tesztpéldányon, bár több mint valószínű, hogy a jelenség egyszerű szoftverfrissítéssel orvosolható lesz.

A videó szövegéből ugyan nem értünk semmit, annyi azért kiderül 4'20”-nél, hogy a parkolóház rámpáján fokozatosan lassít a sofőr, majd megnyomná a gázpedált, amely ekkor egyáltalán nem működik. Az autót állóra fékezve aztán ismét magához tér a rendszer, és ismét el lehet indulni, de a jelenség azért lehet veszélyes, ha mondjuk az Ioniq mögött épp egy másik autó jön, és a vezető nem számít rá, hogy hatástalanná válik a gázpedál.

Ráadásul úgy néz ki, a jelenség megismételhető: a tesztelő állítólag korábban már találkozott vele, ezért hozott magával a második alkalommal forgatócsoportot is. Valószínű persze, hogy a Hyundai az efféle durvább hibákat még a nemzetközi forgalmazás beindítása előtt, a hazai piacon kiszűri, így mi már nemigen találkozhatunk vele – legalábbis reméljük, így lesz.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!