Most már biztos: lesz BMW X7

2016.03.21. 16:11

Mintegy két év múlva érkezik az óriási SUV, a hétüléses BMW X7-es, amely a kontúrja alapján egy túlméretezett X5-ösnek hat.

Csak idő kérdése volt, hogy a BMW-nél rádöbbenjenek, hogy hol szökik a két nagy riválishoz, az Audihoz és a Mercedeshez egy csomó pénz, ahol ők eddig nem is próbáltak versenyezni. Az igazán hatalmas utcai terepjárók piacán, ahol a Mercedes a GL-t, az Audi pedig a Q7-est kínálja. Nem mintha az X5-ös nem volna nagy, de mindig akad, akinek csak a legnagyobb felel meg. És ez a vásárló a BMW-nél eddig nem talált magának megfelelő autót. Ezen segít majd az F17 kódjelű újdonság, amelyet várhatóan 2018-ban láthatunk először. A típus állítólag az aktuális 7-es BMW alapjaira épül, hétüléses lesz, és valószínűleg nagyobb, mint bármi ebben a 130 ezer euró körüli árkategóriában.

Pontosan nem tudni, hogy a giga-terepjárók közt miért nem indított eddig semmit a BMW. Igaz, hogy az X5-nek valamikor be kellett férnie méretben a nagyobb és drágább Range Rover alá, de a brit márkától már tizenhét éve megszabadultak a németek, azaz ez aligha lehetett probléma. Ám mindenre sor kerül egyszer, legalábbis erre utal, hogy a fenti kép a BMW egy belső használatú dokumentumából származik, amelyet néhány napja a márka éves sajtókonferenciáján mutattak meg.

A BMW érkezése új monumentalitási versenyt eredményezhet a gyártók közül: az F17-esből állítólag készül majd V12-es presztízsváltozat, amilyet ebben a méretben manapság már nem kínál egyik konkurens sem.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, stresszűző programok és szórakozás. Töltődjön és szépüljön itthon!