Veyron-replikát 17 millióért?

2016.03.28. 15:37

A világ legolcsóbb Bugatti Veyronjaként vagy a világ legdrágább Mercury Cougarjaként hirdethetnék ezt a távolról nézve egész jól sikerült replikát. A laikusok megtévesztésre maximálisan alkalmas pózőr-másolmányt 17 millió forintnyi dollárért kínálják az eBay-en.

Az ohioi Columbus-ban található ez az üvegszálas testbe temetett nyolcadik generációs Mercury Cougar. A rövid életű és sikertelen kétajtós kupé volt az utolsó generáció a harmincöt éve alatt szebb autókat és időket megélt típus történelmében. Ezt a 2001-es Cougart építették aztán át 2008-ban a Veyron mintájára, és a részletfotókat elnézve az eredmény messze nem olyan hitvány, mint amit a műfajban termelni szokás.

A legolcsóbb Veyronoknál úgy hússzor olcsóbban kínált replika készítői a külső munkáknál voltak igazán pedánsak. Ezeken a jól bevilágított fotókon nem szemet bökő a különbség, odabent viszont fájdalmas az elnagyoltság.

Hajtás terén nem tettek csodát. A Cougar 2,5 literes V6-osát kicserélték egy Mercury Sable háromliteresére, amiben a hirdetés szerint csak 4500 mérföld van. A replika szintjén ez az ötszáz köbcenti lényeges előrelépés, de még mindig nagyon messze a Veyron nyolcliteres W16-osa. Ha valakinek van fölösleges hatvanezer dollárja, parkolóban pózolásra megteszi.

...